Arkadaşlarım, sonbahardan mıdır nedir aklıma fikirler gelip duruyor - Allahtan sağlıklı fikirler-
Evet başka bir forumda rastlamıştım ama başarılamamıştı.FT de başarılamayacak pek bir şey yok diye düşünüyorum, neden !? FT 'nin yapısı ve tabi ki çok değerli - kaliteli üyeleri sebebiyle....
Okuma Grubu nasıl olabilir; tabi ki hepimizin fikirleri ile.....katılımı ile -isteyenlerin daha doğrusu, vakti olanların, macera ve farklı düşünmeye zorlanmayı sevenlerin...gibi gibi . Tabi bir de değerli - sıcak - paylaşımcı - olumlu - ileri görüşlüyönetimimizin ok demesi ile. Açıkçası FT YÖNETİMİ internette gördüğüm tek değerli , anlam taşıyan tek yönetim!!
Bir tane, bir bir !!!
Gelelim konumuza; Okuma Grubu için, - bunlar benim fikirlerim olacak, sizlerinkiler ile de gelişecek, değişecek -
1 - Okuma Grubuna katılmak isteyenlerin, bu duygularını- isteklerini bildirecekleri bir merci olmalı.Bunun için gönüllü olacak bir veya bir kaç sorumlu arkadaş belirleyebiliriz( Martı
) Ve tabi ki kendine ait bir başlığı olmalı OKUMA GRUBU adı ile veya klüp de olabilir ama farklı olmasından yanayım.
2 - Okuyup, hep birlikte tartışıp, yorumlamaya, açmaya ,analiz etmeye çalışacağımız eseri , katılanlar olarak, oy birliği ile belirlemeliyiz.
3 - Ve eseri okumaya , yazarını da araştırmaya başlayacağız. Yanımızda not defterlerimiz ile. Eseri okurken nelere dikkat etmeliyiz, nasıl birlikte değerlendireceğiz, bunları düşünmeli ve ortaya çıkartmalıyız.
4 - Bir arkadaşımız, ' bana şu cümle, şu paragraf enteresan geldi hadi gelin birlikte bakalım diyebilir, eser hakkında genel olabilir bu fikir veya eserde aşka nasıl bakmış yazar, şu kahraman neden öyle yaptı, ana sbebi ne olabilr, neden birden bire şehri terk eti, o kadın nerden çıktı, yazar kahramanının neden ahlaki yapısını, erdemlerini öyle yapmış, bu kadın neden bu kadar sabırlı, çıldırmıyor mu, doktor neden rüşvet aldı, ailesi çocuğa farklı davranabilirdi .....gibi gibi
işte böyle, katılanların, ortaklaşa seçeceği bir eser, belirlenen bir zaman içersinde inceleme altına alınacak ve okuyanlar fikirlerini paylaşacak.....
Nasıl, hem kitap okumamızı teşvik eder, hem arkadaşlıklarımız pekişir hem de ufkumuz açılır hem de kimbilir bazı önyargılarımızdan kurtulur hem de pek çok bilmediğimiz, farkına varmadığımız güzellikleri keşf edebiliriz....Kim bilir farkında olmadan birbirimize destek, güç verebiliriz, yalnızlıklarımızı paylaşmış oluruz. Kısa vadeli , heyecanlı bir amacımız olur ve sıka sıka kitap okumuş oluruz....
Forumumuz yeterince kalabalık; birden fazla grup oluşturulabilir...Herkes seçtiği kitaplar ile ve katılım ile grubunu oluşturabilir.

-
yönetimimizin ok demesi ile. Açıkçası FT YÖNETİMİ internette gördüğüm tek değerli , anlam taşıyan tek yönetim!!

- isteklerini bildirecekleri bir merci olmalı.Bunun için gönüllü olacak bir veya bir kaç sorumlu arkadaş belirleyebiliriz( Martı
) Ve tabi ki kendine ait bir başlığı olmalı OKUMA GRUBU adı ile veya klüp de olabilir ama farklı olmasından yanayım.
Alıntı Yaparak Cevapla
BU KONUYU PAYLAŞ !